Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/clients/client90/web3083/web/lap_sablon2.php on line 17
- klaudiajos - sokoldal.hu


MENÜ
Cigánykártya
Tarot
Havi Horoszkóp
Csakrák
A csakrák helytelen működése
A karma törvénye
Reiki
Mágus
Színek és jelentései
Indigógyerek
Partnereim
Erotikus álmok
Gyógyító képzelet
Teremtő képzelet
Mi az álom?
Álomfejtés


Színek jelentései

Narancs

Gyógykövei: karneol, narancssárga holdkő, gyöngy, narancskalcit, tűzopál

Meleg, ösztönző, aktív szín. A kreativitás, az érzelem és az életöröm színe. Jelenti az asztrálsík felé való megnyílást, a hasi-csakra színe. A vidám, társaságot kedvelő emberek vonzódnak hozzá. A narancsot kimondottan nem szeretik a depressziós és a lehangolt emberek, ezért a pesszimizmus, a depresszió és az ernyedtség esetén fontos gyógyító szín. Kedvezően hat koros fogyás, étvágytalanság, székrekedés esetén. Immunrendszer erősítő, fokozza a öngyógyítás erejét, a mirigyrendszer működését, befolyással bír a lépre és a nyirokkeringésre. Kedvező a hatása krónikus és heveny légcsőhurutnál is, erősíti a tüdő szöveteit.

A narancsszínű kövek életerővel töltenek fel, erősítik a véredények falait, szabályozza az anyagcserét, fokozzák a nemi erőt. Érzelmességre, kreativitásra szólítanak fel, ugyanakkor önuralom és a helyes egyensúly megtalálására is alkalmasak.

A narancs kiegészítő színe a nyugtató, levezető hatású kék.

Ha az aurában túl sok a narancsszín, árnyalatától függően utalhat izgatottságra, érzelmi kiegyensúlyozatlanságra, becsvágyra, ötletgazdagságra. Ha az aurában a piszkosabb narancsárnyalatok jelennek meg, túlzott büszkeségre, hiúságra, feltűnési vágyra következtethetünk.

A második, az un. lép csakrához rendelik. Ez a csakra a medence területén található, nagyjából az anyaméh magasságában. Ezért hozzá tartoznak a szaporító szervek. A vese, és az emésztés egy része is.

Sárga

Gyógykövei: borostyán, citrin, nemes topáz

A Napot, a melegséget juttatja eszünkbe, akárcsak a Tiferet. Segíti az összpontosítást. A sárgát az intelligens, bölcs, nyílt, derűs öntudatos, optimista emberek szeretik. A pesszimista, életunt, komor, lehangolt emberek elutasítják. A melankolikusokat felvidítja.

A sárga és a sárga színű kövek hatnak az emésztőrendszerünkre, erősítik a gyomrot, ösztönzik a méregtelenítő szervek működését. Támogatják a vegetatív idegi-rendszer működését, egyensúlyozzák az alacsony vérnyomást. A sárga kövek a napfonat kövei, általában elgondolkodtatnak, tudatosítják velünk a bajainkat, a kívánságainkat, segítségükkel jobban megemészthetjük köznapok történéseit, öntudatossá és magabiztossá tesznek, keltik bennünk a felelősségérzetet.

A sok sárga az aurában értelemre utal, ha a haj körül észlelünk halványsárga színt, az optimizmusra mutat.

A halványsárga spirituális fejlődést, lelkesedést, erős eszméket jelent. Ha az aurában mélyebb, szennyezett sárga jelenik meg, becsvágyra, kritikai hajlamra, dogmatikusságra következtethetünk.

Kiegészítő színe az ibolya.

Ezt a színt a harmadik, un. solar-plexus – napfonat - csakrához rendelik, amely a köldök feletti területén helyezkedik el. A solar-plexusban alakítjuk tudatosan életünket, ez erőnk központja, a mi napunk. Ehhez a csakrához tartozik a vegetatív idegrendszer, az emésztőrendszer, a máj, az epehólyag, a lép és a gyomor is.

Zöld

Gyógykövei: aventurin, chyta, krizopráz, malachit, nefrit, smaragd, szerpentin, verdelit.

A természet, a megújulás színe. Az ősi egyiptomiak a termékenységet, a növekedést kapcsolták hozzá. A harmóniára törekvő, érzékeny, együtt érző, megbízható, barátságos, természetszerető, nyílt emberek kedvelik, akikben felébredt az öngyógyító erő. A bizonytalan, elégedetlen emberek elutasítják. A zöld kövek csökkentik a fáradtságot, a kimerültséget, az elégedetlenséget, tisztító hatásúkat a test, a lélek és a szellem szintjén is kifejtik. Energiával töltik fel a szívet, segítik a máj működését, szembetegségeknél, ízületi és visszérgyulladásoknál is használják őket.

Rezgései különösen fontosak az idegrendszernek. A zöld regenerál és erőt ad.

A sárgászöld kövek támogatják az epe és a máj működését. Harmonizáló, egyensúly-helyreállító semlegesítő hatásúak. A zöld tartalmaz hideg (jin) és meleg (jang) elemeket.

A sok zöld az aurában kiegyensúlyozott, elégedett, egészséges emberre utal, aki megteremtette a belső egyensúlyát.

A tiszta fűzöld megértést, a smaragdzöld szabadságérzést, a lágy zöld árnyalatai szimpátiát jelentek, míg a barnászöld féltékenységet, a szennyezett zöld bizalmatlanságot, önbizalomhiányt, birtoklási ösztönt és hazugságot mutat.

A zöld a negyedik, szív-csakra színe. A szív-csakra a szeretetnek, reménynek a színe. Középen helyezkedik el, ezért különösen erős kiegyensúlyozó hatása van. A legtöbb ezoterikus irodalom ezt szakrál csakrának nevezi, az itt levő teremtő erők miatt. Ez a szeretet, az önzetlenség, az odaadás és az együttérzés központja. Itt válik bensővé a természet harmóniája és szépsége. A csakra a szív magasságában található, a mellkas közepén. Hozzátartozik a szív, a hát. a mellkas és a tüdő területe, valamint a vérkeringés.

Ibolya

Gyógyító kövei: ametiszt, szugilit, charoit, lepidolit, lila fluorit.

Ellentmondásos szín: az átváltozás színe, meleget és hideget is tartalmaz. A magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódásúak, a felszabadult, megvilágosodott emberek szeretik. Elutasítják a földhözragadtak, akik a szellemi tapasztalatoktól félnek, az istentagadók. Ez a szín legfőképpen spirituális síkon hat, a meditáció hasznos segítője, megkönnyíti belső megtisztulásunkat, Istenhez vezető utunkat, az áldás, az ima színe, véd a negatív energiáktól. Segíti megrázó élményeink feldolgozását, megérteti gondjainkat. Az ibolyakék a szellemi misztériumok szimbolikus színe és kapcsolatban van az ember lényének legmagasabb aspektusaival. A szín tónusa és intenzitása szerint az ibolyakék a legmagasabb szellemi színt.

A tobozmirigy működésére hat, egyensúlyba hozza a két agyfélteke működését, fokozza az agy tevékenységét, erősíti az idegeket, csökkenti a túlfeszített agyi tevékenységek okozta fejfájást, segíti a sejtek légzését.

Az aurában a sok lila önállóságot, spirituális hajlamot tükröz, de jelenthet erőteljes álomtevékenységet is.

A mélybíbor szín a dolgokhoz való világias hozzáállást mutatja, a halványabb bíbor alázatos, spirituális egyént jelképez. A szennyezett szín szenvedélyes vagy akaratos emberre utal.

Kiegészítő színe a sárga.

Az aurában látható piszkos lila árnyalatok jelenthetnek hatalomvágyat, meg nem értettséget, együttérzés utáni sóvárgást, erős erotikus képzeletet, stb...

A hetedik, a fejtető-csakra kapcsolódik hozzá.

Fehér

Gyógyító kövek: fehér, átlátszó kövek: halit, hegyikristály, magnezit, ulexit.

Az aurában látható még fehér: igazságos, bölcs embert jelent. A fehér és az átlátszó kövek, mint a halit, a hegyikristály, a magnezit és az ulexit tisztaságot, áttekinthetőséget jelképeznek minden szinten. Energiájukkal az összes kő hatását felerősítik, mert a tökéletesség jelképei.

Arany

Gyógyító kövek: (pirit) napkő, gyémánt, sárga kövek

Az arany inspirációt, lelkesedést, életerőt, magasabb rendű energiát jelent. Az igazi isteni szeretet, a vallásosság, a boldogság, az újrakezdés színe. Ez a fény rejlik a gyémántban, a piritnap arany színe így emlékeztet önmagunk belső isteni szikrájának megtalálására.

Kék

Gyógyító kövei: azurit, lápisz lazuli, szodalit, zafír, indigolit, akvamarin, kalcedon.

Ez a megnyugtató, hűvös szín a csönd színe, ezt a színt szerető emberek általában kiegyensúlyozottak, komolyak.

A sötétkék a tisztánlátást, a megérzést, a szellemvilág megismerését, a belső egyensúly felfedezését, az igazság keresését jelenti, akárcsak a harmadik szem csakrája.

A világoskék a nyitottságot, a tisztán hallást, a szókimondást, az őszinteséget, az önmegvalósítást jelenti.

A kéknek megnyugtató, békés. alvást segítő kisugárzása van. Ez a szín hűsítő, nyugtató, gyógyító és csillapító hatású. Kiváló görcsoldó hatású, a klimaxos zavaroknál is segít, a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy működésére hat, szabályozza a testfolyadékok kiválasztását, kezelnek általa gennyes megbetegedéseket, gyulladásokat, csökkenti a magas vérnyomást, segít a torokgyulladásnál.

A sötétkék hat az agyalapi mirigy működésére, idegi eredetű zavaroknál, lelki kimerültségnél, továbbá gennyes hörghurutnál, asztmánál, fül- és orrjárati panaszoknál, melléküreg-gyulladásoknál. Mélyebb rétegekbe hatol, mint a világoskék. Ehhez a színhez érzékeny, befelé forduló, odaadó becsületes emberek vonzódnak. Azok az emberek utasítják el, akik megrettennek a saját mélyebb rétegeiktől. Az inspiráció, a végtelenség és a vallásos törekvés szimbolikus színe.

Az aura sok kékje jó tanulási képességekre, élénk képzelőerőre, odaadásra, jó ítélőképességre utal. A túl sok indigókék általában a magányos, befelé forduló, vagy a nagy telepatikus képességekkel rendelkezők a aurájában jelenik meg, a transzcendentális kutatok, a látnokok szellemi irányítókéban.

A piszkos kék melankóliát, aggodalmaskodást, félénkséget, feledékenységet jelez, az érzékelés gátoltságát is jelentheti.

Kiegészítő színe a narancssárga.

Az ötödik, un. torok csakrához rendelik. Ez a kommunikáció, a benső hang, a függetlenség és az önrendelkezés központja.

Indigó

Az önuralom, a misztikus területek és a bölcsesség szimbolikus színe. Megnyitja a tudattalan kapuit és lehetővé teszi a belépést az elfelejtett emlékek és tapasztalatok világába. Az indigót összekötőnek tartják a véges és a végtelen között.

A hatodik, az un. homlok csakrához rendelik. Ez a csakra kapcsolódik a szellemhez és a megértéshez. Benne egyesül a vizualizáció, az intuíció és az érzékeken túli érzékelés képessége. A homlok csakra az orrgyök felett helyezkedik el. Testileg hozzátartozik az arc, beleértve a szemet, az orrot, a kisagyat és a melléküregeket.Fekete

Gyógyító kövek: fekete ónix, hópehely obszidián, füstkvarc, sörl.

A fekete elnyeli a fényt, így a negatív energiák leküzdésére, a fájdalom csökkentésére használjuk. A fekete ónix, a hópehely-obszidián, a füstkvarc, a sörl mind állóképességre, kitartásra, szilárdságra, teherbírásra szólítanak fel. Matt, fekete aurafoltok láthatók a sokat dohányzó, kábítószeres, alkoholista embereknél, ez a szín a kísérője sokszor a gondterhes embereknek is.

Rózsaszín

Gyógyító kövek: rubelit, rodokrozit, rodonit, kunzit, mangánkalcit, morganit.

A szív-csakrához kapcsolható rózsaszín a szeretet, a tisztaságjelképe, nyugodt, tisztalelkű, művészi beállítottságú emberekre jellemző. A szerelem rózsaszín fényként jelenik meg. A rózsaszín kövek, mint a rubelit, a rodokrozit, a rodonit, a kunzit, a mangánkalcit és a morganit erősítik a szívet és a keringési rendszert, érzékennyé tesznek.

Egyes kövekben sok szín fordul elő, mint pl. a szivárványobszidiánban, az opálban, a labradoritban. Ezek felgyorsítják a gyógyulás folyamatát, sorsunk miértjét világítják meg, színeik kavarodásában a vágyainkkal, az illúzióinkkal szembesülünk.Színek jelentése

Fehér: Tisztaság, igazság, őszinteség

Piros: Erő, egészség, életkedv, testi szerelem

Világoskék: Higgadtság, megértés, türelem, egészség

Sötétkék: Indulatosság, depresszió, változékonyság

Zöld: Pénzügyek, termékenység, szerencse

Arany és sárga: Vonzerő, csábítás, báj, önbizalom

Barna: Határozatlanság, bizonytalanság, közömbösség

Rózsaszín: Becsület, szerelem, erkölcs

Fekete: Gonoszság, veszteség, viszály, fejetlenség

Bíbor: Feszültség, becsvágy, üzleti előmenetel, erő

Ezüst és szürke: Felbontás, semlegesség, holtpont

Narancs: Bátorítás, alkalmazkodás, ösztönzés, vonzás

Zöldessárga: Betegség, gyávaság, harag, féltékenység, viszály


www.klaudiajos.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!